Ardei prajiti umpluti cu carne

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2012 | 7149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grasi
  • 700 g carne(amestec vita si pui)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat

Pentru sos

  • o cana cu bulion(eu am avut din cel facut de mama )
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei prajiti umpluti cu carne:

Mai intai ne ocupam de ardei.Taiem  cu ajutorul unui cutit in dreptul  cotorului si pastram capacelele  cu tot cu codita  pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia vor fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .Apoi ii curatam bine  in interior ii spalam si ii lasam la scurs.

Intre timp ne ocupam de umplutura .Dam carnea prin masina de tocat. Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).

Framantam bine compozitia.Asa,ne intoarcem la ardei.daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.

Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant.Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.

Acoperim fiecare ardei  cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.
In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos:

intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul  scade si apoi oprim focul .Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei prajiti umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Sylvia 1

14.11.2012, 18:23

minunati !!!!!!!!!!!!!!!

Cris2711 1

17.11.2012, 01:29

mi-ai facut pofta rau,Medi

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in sos de rosii